Loading
Показать теги

Впізнаємо країну за смаком: найпопулярніші вуличні страви

Впізнаємо країну за смаком: найпопулярніші вуличні страви

Що входить до списку обов'язкових речей при поїздці за кордон? Подивитися на пам'ятки, розслабитися, втекти від буденності і ... спробувати традиційну національну кухню. Як відомо, найкраще колорит країни передає саме вулична їжа - щось, чим балує себе простий народ під час обідньої перерви, відпочинку чи прогулянки з друзями.

Ну що, помандруємо (нехай поки і уявно)? І спочатку вирушимо до Європи.

1. Німеччина

Першим в голову прийшло пиво? Так, потужна асоціація і, в принципі, з національною стравою поєднується дуже непогано. Rostbratwurst – неповторні, хрусткі, засмажені ковбаски! Їдять їх німці у найрізноманітніших варіаціях: з гарніром у вигляді картоплі фрі, м'якою булочки або навіть квашеної капусти, іноді і просто з різними пряними соусами. Кожен регіон відомий своїми рецептами.

Столиця, наприклад, запам'ятається кожному по каррівурст: ковбаски з кетчупом і приправою карі. До речі, спробувати їх може абсолютно кожен турист, адже ціна не кусається: 2-3 євро – і смакота у вас в руках.

Цікаво, що німці настільки обожнюють ці ласощі, що побудували на честь них цілий музей (селфі з сосисочкою – чи не привід для подорожі?). Але тут можна не тільки сфотографуватися з ковбаскою, але і дізнатися всі тонкощі її приготування, понюхати різні приправи і навіть ненадовго самому стати кухарем.

2. Франція

Ні, це не круасан з чашкою кави (хоча теж смачно!) Креп – цілком звичайний за рецептурою тоненький млинець (яйця, молоко, борошно і цукор). А ось начинка – це вже фантазія автора. Зазвичай, найпопулярніші солодкі крепи: з морозивом, нутелою, фруктами, ягодами і різними сиропами. Але гурмани можуть спокуситися і на млинці, наприклад, з сиром, бужениною або червоною ікрою. Тільки ось солоний варіант страви найчастіше називають галетами. У них зовсім мало цукру (буквально дрібка), а замість пшеничного борошна використовується гречане.

І не турбуйтеся з приводу того, щоб їсти креп виделкою і ножем. Страва вулична, тому спокійно сядьте з нею на лавочку, насолодіться неповторними французькими пейзажами і потіште свої смакові рецептори.

3. Італія

Спробувати тут шматочок піци повинен кожен, це безперечно. Все ж таки вона відрізняється від українського варіанту. Але порадити ми вам хочемо іншу страву, яка порадує ласунів. Сrema fritta – це крем-сир, засмажений у фритюрі. Так, зовсім просто, але від цього не менш смачно і з'їдається моментально.

4. Іспанія

Безумовно – паелья! І хоча нам говорили, що куштувати цю страву де-небудь, крім Венеції, не варто (саме в цьому місті винайшли смакоту), поставимо цей факт під сумнів. Тим паче, що вже навіть у самій Валенсії страва не готується в оригіналі. Рис у складі був завжди, а ось доповнення з кролятини, курки і квасолі перетворилися на морепродукти. Смачно? Безумовно! Давня оригінальна рецептура? Ні.

5. Великобританія

Ненависники вівсянки – спокійно, її пропонувати не будемо (до того ж, уявлення про сніданок у Великобританії виключно у вигляді цієї каші – не більше, ніж стереотип, бекон з яйцями куди популярніший). Ми пропонуємо вам спробувати Fish & Chips. Так, знову фаст-фуд, але на те їжа і вулична! Для класичного варіанту використовується риба з білим м'ясом: тріска, пікша, камбала або сайда.

Цікаво, що смаженій рибці вже майже 160 років, адже вперше її приготували в 1860 році у Східному Лондоні. А для максимізації принципів ЗСЖ (здорового способу життя) гарніром до риби завжди йде картопелька фрі.

А щоб трохи розширити ореол нашого уявного гастротуру, заглянемо до більш екзотичних країн.

6. В'єтнам

Ось, де культура вуличної їжі процвітає! Тільки будьте обережні: їжу краще купити трохи дорожче на ринку, ніж прямо на пляжі. У цій країні варто потурбуватися про своє здоров'я, адже за тонною прянощів недобросовісні продавці можуть ховати продукти з вичерпаним терміном придатності.

А турбуємося ми тому, що хочемо запропонувати вам спробувати продукт, одним з інгредієнтів якого є риба (або м'ясо, на розсуд продавця). Решта складових bánh mì дуже прості: шматок батона, маринована морква, дайкона (редька) і гостренький соус з кінзою. Цей бутерброд своїх грошей вартує! Та й обійдеться він вам у 50-80 центів!

7. Мексика

Тут вже прогадати складно. Tacos! Кукурудзяний коржик (з маїсу) характерної форми, заповнений рубаним м'ясом, сиром, бобами, овочами і приправлена гострим (справді, гострим!) соусом. А придумали такос (або тако, хто як називає) прості працівники ранчо, для яких такий нехитрий, але ситний, перекус був справжнім порятунком під час напруженого робочого дня.

Ну як, слинка вже тече? Досить мріяти, час діяти: збираємо валізи і гайда куштувати!

Категорії: Огляди Цікаво
Схожі статті

Коментарі:

Схожі статті

Фестивалі, концерти, Театри, Виставки